Expositie 3e kwartaal 2021 Galerie Tegelen

In het derde kwartaal van 2021 was het werk te zien van 8 leden van Artimosa en wel in Galerie Tegelen, Kerkstraat 27A. Dit op de vrij- en zaterdagen van 12-16 uur. De eerste 6 weken waren Daisy van Montfort, Jacques Hoijmakers, Hen Ketelaar en Anny Meuleners aan de beurt. De laatste 6 weken Wim Willems, Peter Eijkelenbergh, Marlies Lavarack en Agnes Stijfs.

Daisy van Montfort, schilderijen.

Schilderen is Daisy’s passie. Ze schildert portretten met olieverf of maakt tekeningen met potlood of pastel. Bij een olieverf schilderij maakt ze na de schets met verdunde acryl een onderschildering, waarna ze laag over laag tot het eindresultaat kom. Naast het schilderen in opdracht geeft ze ook cursussen aan volwassenen en jongeren in haar atelier aan huis (Atelier Daisy). Als gastkunstenaar geeft ze tekenles aan derdejaars leerlingen aan het Grescollege in Reuver. Bij een opdracht vindt ze het hele proces boeiend. Niet alleen het schilderen zelf, maar ook het contact met de opdrachtgever. Ze kan iets voor iemand betekenen en mensen raken met haar werk. Meer weten? www.daisyvanmontfort.nl

 

Hen Ketelaar, schilderijen.

Hen Ketelaar heeft een grafische opleiding gevolgd: boekdrukken en grafische technieken. Het werk dat hij maakt bestaat voornamelijk uit abstracte en figuratieve kleurrijke acrylschilderijen. Zijn inspiratie ontleent hij aan de kleuren van de natuur en de magie van het leven, zijn stemmingen en zijn gedrevenheid. Het kleurgebruik is dan ook belangrijk in zijn werk, het moet de uitdrukkingskracht zijn, die voor hem het gevoel van rust -spanning - emotie opwekken. Goede verhoudingen zijn belangrijk waardoor een harmonie bereikt kan worden die ook te vinden is in de natuur; licht, helderheid, kleur etc. Het werk moet hem raken voordat hij besluit dat het goed is.

https://henketelaar.exto.nl/

 Anny Meuleners, glaskunst.


Anny begon als hobbyist met Tiffany en glas-in-lood. Toen deze hobby haar passie werd besloot ze opleidingen en workshops te gaan volgen, o.a. aan het centrum voor de Kunsten in Roermond, bij Bob Leathetbarrow en Hein van de Water. Daarna studeerde ze aan de Kunstacademie Merksem (Antwerpen), bij Marleen Lipperveld, waar ze in 2018 afstudeerde. Sinds 2019 volgt ze aan de Kunstacademie Berchem een specialisatie op het gebied van glaskunst bij Christien van Oppen. Meer informatie over haar werk is te vinden op: www.tiffany-web.nl

 

 

 

 

 Jacques Hoijmakers, schilderijen.

De natuur is voor Jacques de grote motivatiebron. Hij is zijn hele leven werkzaam geweest in en met de natuur. Geïnspireerd door de schilderijen van zijn zwager begon Jacques omstreeks 1980 te schilderen. Om ervaring op te doen met verf, technieken en materialen is Jacques enkele jaren schilderlessen gaan volgen op de Vrije Academie. Oorspronkelijk schilderde Jacques met plakkaatverf gevolgd door enige tijd met olieverf. Al tientallen jaren schildert hij alleen nog maar met acrylverf. Jacques wordt geïnspireerd door de Franse impressionisten. Vooral voor het werk van Claude Monet heeft hij altijd heel veel belangstelling gehad.

Peter Eijkelenbergh, schilderen op metaal/keramiek.

Peter houdt van uitdagingen. In zijn werk maakt Peter gebruik van diverse materialen en technieken. Hij schildert met olieverf, acryl of werkt met pastelkrijt.
Daarnaast werkt hij ook graag met andere materialen zoals metalen. Materialen die hij “zomaar” ergens tegenkomt en verwerkt in zijn schilderijen. De oxidatie van de metalen door de weersinvloeden geven hem inspiratie om te experimenteren met bijvoorbeeld zuren. Naast het schilderen maakt Peter de afgelopen jaren ook keramisch werk.

 

 


Marlies Lavarack, sieraden.

Steentjes, horloge onderdelen, notendopjes, roestige spijkers, speelgoedautootjes, miniatuurpoppetjes, schilderijtjes, etc. Marlies vindt haar inspiratie in de voorwerpen en gedachten die haar pad kruisen. Zo ontstaan haar sieraden met een verhaal. Het materiaal is ondergeschikt aan de vorm. De creaties van Marlies vallen op door de veelal extreme vormgeving: grillig, speels, uitbundig, ingetogen. Ze geeft haar werken ook vrijwel allemaal een thema en titel. Meer info: http://www.lavarack.exto.nl.

 


 

Agnes Stijfs, schilderkunst/mixed media.

Binnen de schilderkunst heeft Agnes altijd met diverse technieken gewerkt, o.a. aquarelleren, werken met acrylverf, collages maken en gemengde technieken. Tegenwoordig speelt zij met de materialen, onderzoekt zij mogelijkheden en kijkt wat er gebeurt. Vervolgens maakt zij haar werk af vanuit haar ervaring en intuïtie. Vaak vloeit het ene werk voort uit het voorafgaande zodat er een serie ontstaat. Soms heeft zij een stillere periode nodig om weer los te kunnen barsten. Het blijft Agnes verwonderen wat er uiteindelijk gebeurt. Zij hoopt deze verbazing nog lang te mogen ervaren. Meer info: http://www.kunstinzicht.nl

Wim Willems, schilderkunst.

Wim schildert voornamelijk met olieverf, soms met een onderschildering in acrylverf. Hij schildert in figuratieve stijl. Zijn inspiratie haalt Wim voornamelijk uit de
Grieks-Romeinse mythologie en de schilderkunst en beeldhouwkunst van de Renaissance, de Barok en het

Classicisme. Mensfiguren, mannen en/of vrouwen, spelen de hoofdrol in zijn schilderijen. Meestal losgemaakt van een achtergrond die summier is aangeduid, vertellen zij hun verhaal. Wim combineert elementen uit verschillende schilder- en beeldhouwwerken. Deze worden dan in een nieuwe context gebracht.

 

 

 

 

 

Voorjaarstentoonstelling 2020 Kunstkring Artimosa

In verband met het coronavirus is de tentoonstelling vroegtijdig beëindigd. Om u toch (nog eens) te laten genieten van deze tentoonstelling, hebben we een filmpje geplaatst, gemaakt door Jacqueline Martens, dat u hier kunt bekijken.

Er was werk te zien van:

Andrea Haandrikman-Schraets (schilderkunst/mixed media).

Het werk van Andrea is zeer divers en komt tot stand door een uitgebreid palet aan uitdrukkingsmiddelen, dat tot haar beschikking staat. Haar keuze voor de uitdrukkingsvorm staat in het teken van het thema dat zij wil overbrengen. De basis van haar werk is schilderkunst op miniatuur of monumentaal niveau. Grenzen worden verlegd door o.a. cross-over-werken waarin 3-dimensionaliteit, semi-transparantie en mixed media een steeds grotere rol spelen. De materialen en onderwerpen reflecteren de tegenstellingen, die in de werkelijke- en haar verbeeldingswereld, naast elkaar bestaan. Andersoortig werk van haar hand zijn haiku's en bewegend beeld. Meer informatie: www.andreahaandrikman.com; www.caminostones.com

 

 

Floor Kurstjens (schilderkunst)

Floor is met haar hart verbonden met alles wat leeft, de natuur is haar atelier. Ze is autodidact en heeft les gehad van verschillende gerenommeerde kunstenaars waaronder Monique Romeijn. Haar werk wordt gekarakteriseerd als mixed media en is vaak fel van kleur. Bij haar abstract werk speelt zij intuïtief met de grens tussen fantasie en werkelijkheid. De natuur en haar lichtschakering vormen een belangrijke inspiratiebron. De werkelijkheid kan iedereen zelf waarnemen. Floor probeert de verborgen kracht erachter voelbaar te maken door middel van kleur en vlak. De laatste jaren maakt zijn onder meer ook grafisch werk. Meer weten?  http://florentine.exto.nl

 

 

 

 

 

Vera Lenssen-Thijssen (keramiek).

Vera was van jongs af aan heel geïnteresseerd in tekenen en schilderen en heeft daarom ook diverse teken- en schildercursussen gevolgd. Vera werkt met zeer verschillende technieken in haar schilderijen. Ze experimenteert graag met allerlei materiaal. De werken die ze maakt zijn dan ook heel divers. De inspiratie voor haar werk haalt ze uit haar directe omgeving: de natuur, de dierenwereld en de mens. Na vele jaren getekend en geschilderd te hebben heeft ze nu haar passie gevonden in keramiek. In het werken met klei kan zij eindeloos experimenteren en allerlei vormen weergeven. De beelden, figuren en andere objecten, ontstaan spontaan uit eigen fantasie zonder doel of een verhaal.

 

Jubileum expositie Kunstkring Artimosa 2019

 In het kader van het 35-jarig jubileum van de Kunstkring wordt een jubileumexpositie gehouden in de ECI Cultuurfabriek, Eci 13 in Roermond,. Deze expositie heeft als thema "Kunst in Vrijheid"  meegekregen. Hiermee refererend aan het feit dat in 2019  en 2020  75 jaar Bevrijding wordt gevierd. Daarnaast geeft deze titel weer dat kunstenaars in Nederland in alle vrijheid hun vak kunnen uitoefenen en hun werk kunnen tentoonstellen.
Aan de expositie nemen bijna 50 leden deel waardoor het een gevarieerde tentoonstelling zal worden met hangend en staand werk. Door de verscheidenheid aan kunstuitingen, materialen en vernieuwende technieken zal de expositie een groot publiek aanspreken, verrassen en boeien. Een bezoek is dan ook zeer de moeite waard.

De expositie is voor het publiek geopend van 8 december tot en met 29 december 2019 en wel door de week van 9.00 tot 20.30 uur en in het weekend van 10.30 tot 17.00 uur.

De catalogus van de jubileumtentoonstelling in de ECI is voor 5 euro te verkrijgen via het secretariaat: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kunst aanstaande expositie